Майдан, що змінив Україну

IMG_3556“Майдан, що змінив Україну” під такою назвою у Варвинській  районній бібліотеці 20 лютого відбулася година пам’яті Героїв Небесної Сотні до річниці подій на Майдані, на яку були запрошені учні 10-А класу Варвинської  ЗОШ І-ІІІ ст., класний керівник Сушина Н.О.

      «Сьогодні  ми зібрались в цьому  залі, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду, гідність і віддали своє життя за Україну» – такими словами розпочала захід  бібліотекар В.Заєць. З чого все почалося та історичні моменти Майдану нагадала бібліотекар  читального залу В. Лещенко.  Нікого не залишили байдужим поетичні рядки про героїчні події, які читали учні та  бібліотекарі.

Під прапором стояли – під прапором спочили.

Прийми, о Господи, своїх синів!

За України волю їх убили

В шалений жар тривожних днів…

 Мимоволі  появлялися сльози при перегляді кліпів на патріотичні пісні, які повернули присутніх у буремні часи  Майдану.

         Всі присутні вшанували пам’ять Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє хвилиною мовчання.  Далі, запалюючи свічку ведуча  сказала: «Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню – частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас,  хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!», під  мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведуча передала запалену свічку учням, які по колу передавали її із рук в руки.

IMG_3562